Van egy mondásom:
Számomra 3 féle ember létezik. Aki túl kövér, az boldogtalan. Aki túl sovány, annak sok a gondja. Aki átlagos testalkattal rendelkezik, annak nyugodt, kiegyensúlyozott a lelkivilága. 
Gyakran vitatkoznak velem, ez hülyeség. Nézz magadra, nézz bele az életedben! 
Én is voltam már 100kg és voltam 40kg is. Jelenleg 60-65kg között mozog a súlyom. 170cm vagyok, azt gondolom ideális. Sokszor megkérdezik: hogy csinálod? Lassan 40 éves vagy, 2 gyermekes anyuka, nem kevés gonddal. 
Hiszem, hogy a testi és lelki egyensúly sokat segít. Hiszem, hogy a szellemi és a fizikai fáradság kiüti egymást. Igyekszem mozogni, amikor csak tehetem ( 2 hete lenyomtam a kis Balatonkört 90km bicajoztam egyhuzamban, erre most nagyon büszke vagyok) heti 2x Squassolok, ha időm engedi. 
Hogy étkezem? Hát ezt mindig félve súgom, nem egy követendő példa, naponta 1x eszem, este vagy inkább éjszaka, mikor már minden napi teendőmet elvégeztem. Bár mióta olvastam a harcosok diétájáról http://harcosoketrendje.blog.hu/2013/01/21/fogyas_ejszakai_habzsolassal_tv2_super_mokka már ezt nem is annyira szégyellem. Kamasz korom óta így eszem. Magam jöttem rá, hogy ha napközben eszem, az emésztés rengeteg energiámat elveszi. Nekem pedig energiára marha nagy szükségem van, ez nem is kérdés, ha olvastad az előző blogbejegyzéseimet. A folyadék bevitelére viszont nagy hangsúlyt fektetek. Naponta kb. 3 litert iszom, csakis tisztított vízből. Mivel itthon van víztisztítóm http://webshop.okonet.hu/index.php?page=termekek&catid=145 reggel gyorsan 2db 1,5 literes flakont tele engedek, és napközben megiszom. 

Na ez eddig rendben is van. De mi van akkor, ha nem tudsz mozogni, vagy nincs lehetőséged a harcos diétát tartani? Tennéd fel nekem most a kérdést. Elmesélek egy másik megoldást: 
2011. Október 18.-án láttam utoljára "egészségesen" az édesapámat. Sosem felejtem el, beléptem az ajtón ránéztem hihetetlenül piros volt az arca. Kérdeztem: apa jól érzed magad? Azt válaszolta, éppen most mérte, elég magas a vérnyomása, szédülés is kicsit, a gyomra sem az igazi. Megbeszéltük, vissza kellene fogni az állandó zabálást mert már 130kg, lejjebb kellene venni a sörfogyasztásból. Adtam neki egy puszit, és haza jöttem. Reggelre a konyhakövön találta meg az anyukám. Én hívtam a rohammentőt. Kb. Fél óra volt míg stabilizálták. Azt mondta az orvos, szerinte a kórházig sem fogja tudni életben tartani. Hogy mi történt vele, egy előző blogbejegyzésben elolvashatod, most nem részletezem. 

2011.11.11 11.00-kor állt meg a betegszállító a házam előtt. A főorvos asszony ellenzésére, saját felelősségemre haza hoztam. 
Álltam a szoba közepén, néztem az apámat. Zavart volt, homályos a tekintete, mozdulni nem tudott. Egy tálcányi gyógyszeres dobozzal (18 féle) kezdtem neki az ápolásának. A vérnyomása majdnem a 200-at súrolta, magas volt a cukra, a koleszterinje, be volt sűrűsödve a vére, el voltak meszesedve az erei és még sorolhatnám. A gyógyszerekről állandóan kómás volt, a világát nem tudta, meg se ismert minket, ha magánál volt agresszív volt, markolta a karom (abban az időben tiszta kék zöld voltam) csapkodott, vágott. A 130 kg megmozdítani nem bírtam.  
Egy alkalommal megkérdeztem az orvost mikor kell kontrollra menni? Azt válaszolta minek? Azt a bácsi már úgysem éri meg. Kérdeztem minek akkor ez a sok gyógyszer? Javít az állapotán? A válasz, rajta már ezek nem segítenek. 
Na Én kaptam is ezen a mondaton! Ha nem segít, akkor minek. Pár nap múlva Pestre utaztam egy előadásra. Ott volt alkalmam személyesen beszélgetni Szabó Szigfriddel az  http://webshop.okonet.hu/index.php?page=kereses&q=Reg-Enor étrend-kiegészítő feltalálójával. Gondoltam ártani nem fog próbáljuk ki.
Betartottuk a napi 3x étkezést, elvettem a lisztes, tejes, cukros élelmiszereket, a gyümölcsöt, ahogy Szigfrid a használati útmutatóban leírta. 
Pár hónap elteltével az apám aki fekvőbeteg és nem mozog (annyit tud, hogy egyedül az oldalára fordul és segítséggel felül) elkezdett szépen fogyni. 130 kg lement a súlya 70 kg, beállt a vérnyomása 120/80 75 a pulzusa, lement a cukra a koleszterinje. 
A legutóbbi vérvétel eredménye, tökéletes, hibátlan vérképpel rendelkezik. 

Azóta eltelt lassan 4 év. Természetesen nem szedjük folyamatosan az étrend-kiegészítőket, de azért kúra szerűen mindig adok neki valamit. 

Szóval lényeg a lényeg, le lehet itt fogyni kérem szépen, (kinek hogy) csak türelem, kitartás és életmódváltás szükséges hozzá!!!!
Hozd meg ma az elhatározást és akarj Te is átlagos testsúllyal élni, Én mindenkinek azt kívánom. 

Szabó Anita Viktória
+36309982124
https://www.facebook.com/groups/338815019928000/

Ui. Az édespám 2017.02.26-án elhunyt. De adtam neki még az unokáival 6 csodálatos évet.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések