" Ha van egészség és boldogság, az önmagában gazdagság"

Valahogy én más szemmel látom a világot. Egyik nap szóba kerül, mik a legfontosabb dolgok az életeben. számomra három fontos dolog létezik. Az egészség, a boldogság és a gazdagság. Úgy gondolom, ezzel mindenki egyetért, viszont ezzel kapcsolatosan van egy elméletem. Odafent úgy döntöttek, mivel az ember gyarló, így a háromból hosszútávon csupán kettőt birtokolhat. Az élet egy körforgás, életük során, sokszor kecsegtet a sors, a harmadik megszerzésével. Nekünk viszont döntenünk kell, mi az a kettő, amit a háromból birtokolni szeretnénk.

Ha valaki gazdag és boldog, akkor nem egészséges. Ha valaki gazdag és egészséges akkor nem boldog. Ha valaki egészséges és boldog akkor pedig nem gazdag.

Hirtelen kimondva, elég furán hangzik. Gyakran megtámadnak miatta. Ez butaság, kisarkítod a világot. Rövid idő elteltével azonban mindenki gondolkodóba esik.

Nézz csak szét az ismeretségi körödben!

Eszembe jut, mikor egy műkörömépítő és díszítő versenyen első helyezést értem el. Lehetőséget kaptam egy héten keresztül Düsseldorfban a szakmai beauty-n bemutatózni. A magyar körmös a világ minden táján elismert szakember, valahogy jócskán előrébb járunk, mint bárki más. Ajánlatot kaptam, dolgozzak kint, ezzel a tudással milliomosra kereshetem magam. Nem mentem.
13. éve vagyok a szakmában. Gyakran hívnak külföldre dolgozni. Mások nem értik miért nem kapok a lehetőségen. Még gondolat szinten sem jutott eszembe soha. Boldog vagyok és egészséges, kell a fenének a gazdagság, én bíz nem adom oda egyiket sem cserébe.

Most biztos gondolod, milyen butaságot beszélek. Gondolj csak bele, a sok magyar, aki külföldre megy, több pénz reményében. Szerinted boldogok? Írtam már erről „Mindenütt jó de legjobb itthon” http://anitavilaga.blogspot.hu/2016/03/mindenutt-jo-de-legjobb-itthon-egy.html  

Vállakozó vagyok, annyit dolgozok amennyit akarok. Sokan irigyelnek, de mikor arról van szó, hogy ha én nem dolgozom nekem nincs szabadságom, nincs pénzem, akkor már nem is olyan irigylésre méltó ez a munkaviszony. Hála az égnek nagyon jó nevem van a szakmába, vendégem is van dögivel. Ilyenkor kap csak vérszemet az ember, és nem tud ám nemet mondani. A napi 8. óra előtt 10. majd 12. majd 14. óra munkát eredményez. Kinek ne tetszene, több meló, több pénz. Persze. Megy egy darabig. Aztán … volt már mikor becsípődött a derekam, tiszta fekélyes seb lett az egész kezem, meghúzódott a vállam és még sorolhatnám. Ahhoz, hogy az előre beírt vendégeket meg tudjam csinálni, egy halom pénzt költök gyógyszerre, gyógynövényre, természetgyógyászra stb. Lesz lóvé dögivel, de az egészségemmel fizetek érte, tehát a másik kettőből valamit oda kell adnom. Marad a pénz és a boldogság, oda az egészség.

Ismerek olyan embert, aki szinte születésétől fogva jómódú. Tudod, mikor valaki beleszületik a gazdagságba. Aztán ahogy telt múlt az idő, szerelmes lett, majd megnősült, majd gyermekei lettek. Volt pénz bőven, boldogság is a köbön. Egyik nap, a felesége összeesett. Kórházba került, kivizsgálások, majd a döbbenet, az agya tele van áttéttel. Rák? De honnan? Mikor? A férj időt és pénzt nem sajnálva próbálta gyógyíttatni. Sajnos hiába.

Emlékszem egy filmre, igaz történeten alapuló sztori. Egy férfiről szól, aki iszonyat gazdag. Az a típus, aki bármihez nyúl, mindenből pénzt csinál. Jön egy gyönyörű nő, jön vele a boldogság. Aztán jön a választás. Mit adsz oda a háromból? Beteg lesz a feleség, hiába a sok pénz, nem tudják meggyógyítani. Egyedül marad a férfi a kisfiával. Aztán ahogy a gyász szépen lassan kiszáll az életükből, boldogság költözik a helyére. A férfinak újra választani kell. Beteg lesz a kisfia. Ugyanaz a betegsége, mint a mamának. Genetikailag örökölte. A férfi teljesen kétségbe van esve, nem akarja elveszíteni a fiát is. Az orvosok nem tudnak segíteni, látóhoz fordul. Azt mondja a látó, ha akarod a fiad egészségét, oda kell adnod az összes vagyonod. A férfi kiborul, nem hisz neki. Megy a kórházba, mondják az orvosok búcsúzzon el a fiától mert haldoklik. Oda hívatja a kórházba a közjegyzőt, a fia ágyánál egy aláírással egy alapítványra íratja minden vagyonát. Nem történik semmi. Leroskad a fia ágya mellé, majd elalszik. Arra ébred, hogy a fia fogja a kezét és szólongatja, apa, apa, apa.

Gondolj bele, nem érdekes, hogy egy gazdag férfi mindig egy szegény lányba szeret bele. Vajon miért? Mert ott a lehetőség az életében, hogy a gazdagságot félredobva a boldogságot válassza.

Sokszor megkérdezik tőlem? Mit jelent a gazdagság? Mert én boldog vagyok, és egészséges és mindenem megvan, de akkor a te elméleted szerint nemsokára valamit oda kell adnom.
Ahol van egészség és van boldogság, oda mindig adnak fentről annyit amennyire szükség van! És ez a kulcsszó: amennyire szükség van.
Vissza szoktam kérdezni. Van lakásod? Válasz: van, nem nagy és nem családi ház, de az enyém. Van autód? Válasz: van, nem egy Ferrari, egy 10 éves autó, de elvisz oda ahová szeretném. Van munkád? Válasz: van, nem keresem magam milliomosra, de amire szükségünk van azt meg tudjuk venni. Akkor te gazdag vagy? Válasz: nem, de mindenem megvan, amit szeretnék.

Volt, aki azt mondta, ez butaság neki a háromból csak egy van, az egészség. Milyen érdekes, elgondolkodtam. Hogyhogy csak egy? Azért, hogy gazdagabbak legyünk, minden egyes nap teszünk. Elmegyünk dolgozni, esetleg még maszekolunk is. Van, aki 3 helyen is dolgozik, hogy minél több pénze legyen. Aztán nézzük az egészséget. Az egészség érdekében is megteszünk mindent. Kimegyünk a friss levegőre, sétálunk, sportolunk, odafigyelünk az étkezésre, próbálunk nem elhízni, erősítjük az immunrendszerünket, vitaminokat szedünk, próbáljuk megelőzni, hogy betegek legyünk. Na de mit teszünk a boldogságért? Egyáltalán mi a boldogság? A boldogság a boldogtalanság vagy bánat hiánya. Tényleg semmi boldogság nincs az életedben?
Tedd a szívedre a kezed, megteszel mindent azért, hogy boldog légy?

Ilyen és ehhez hasonló témákról vloggolok

ha kíváncsi vagy rá várlak szeretettel a csoportbomba. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések