"Nincs az a kártya ami nem hamisítható"

Egy ismerősöm tavaly boldogan mesélte, a lánya ösztöndíjjal kijutott Amerikába. Nagy volt a boldogság. Összeült a család, 1 év nem kevés idő, alaposan meg kellett tervezni mindent. Mit vigyen, mit ne, mi fér a bőröndbe, mi nem?! Lesz tavasz, nyár, ősz és tél, mindent nem vihet. Abban maradtak annyit visz amennyire egyenlőre szüksége van, a többit majd odakint megveszi. Na de hogy is? Készpénzt ennyit nem vihet, bankkártyára van szükség. Bementek a bankjukba, szakembertől kértek tanácsot. A legjobb megoldásnak a dombornyomott chipes Visa kártya tűnt, gyorsan meg is csináltatták. 

Megbeszélték készpénz sose legyen sok nála. A kollégium halljában van automata, mindig annyit vegyen le amennyire aznap, esetleg másnap szüksége van. Ha lehet kártyával ne nagyon fizessen. 
A kártya napi limitjét 200$ állították, a készpénz felvételről SMS szolgáltatást kértek. 

Mindent precízen elrendeztek mire eljött az utazás napja. 

Hamar kiderült talpraesett, flott kiscsajt neveltek. A huszonéves Magyar lány pikk-pakk megállta a helyét a nagyvilágban. 

Nemrég húsvétkor haza látogatott. Mert ugye "mindenütt jó de legjobb itthon" ! ( http://anitavilaga.blogspot.hu/2016/03/mindenutt-jo-de-legjobb-itthon-egy.html?m=1 erről már előzőleg írtam)

Vissza felé késői időpontra sikerült repülőjegyet foglalni. Megbeszélte a család, ha leszáll a gép ne bóklásszon, hívjon taxit, azzal menjen a kollégiumba. Így is tett, de sajnos nem volt nála elég készpénz. Sebaj, elő a kártya azzal fizetett. 

A kollégiumba érve, hívta a családot, sikeresen megérkezett, kipakol és mostmár lepihen. 

A szülők megnyugodtak, ők is lassan nyugovóra tértek. Mikor jött egy SMS! Amerika egyik városából, készpénzes vásárlásról 150$. Egy baj volt, ez a település a kollégiumtól több száz kilométerre volt. Néztek kérdőn egymásra, majd felhívták a lányukat. Kérdeztek hol van? Mondta a kollégiumba. Majd rögtön kapcsoltak! Megvan a bankkártyád? A lányuk kapta a pénztárcát a kártya benne volt. Azonnal tudatosul a tény, a kártyát a taxiban lemásolhatták!!!

Na de mit kell ilyenkor tenni???? Éjszaka van! Agyaltak, majd gyorsan beléptek a bank online oldalára és a kártya napi limitét levették 5$-ra. Mert ugye, az illető biztos újra próbálkozni fog. Így is lett! Pár perc elteltével újabb SMS, 250$. Mivel a limit nem engedte, a fizetés elutasításra került. 

Másnap kora reggel telefonált a lányuk, pénzre lenne szüksége. De most hogyan? Telefonon tartották a kapcsolatot, a szülők a limitet felvették 200$-ra. Mikor az automata kiadta a pénzt, a limitet újra 5$-ra állították. 
De milyen jól tették!!! Mintha csak figyelték volna a számla mozgását, máris újra fizetni akartak vele, ismét több száz kilométer távolságból. 

Megbeszélték reggel nyitásra mennek a bankba, azonnal intézkedni kell, ez így nem működik. 

Már úton voltak, mikor a bank telefonált. Szíveskedjenek személyes befáradni, az éjszaka folyamán illetéktelen fizetés történt a kártyával. (Nem is gondolná az ember, hogy ezt a bank is figyeli.)

A történet happyendel zárult. A bank a régi kártyát letiltotta, az újat kiküldte Amerikába. A cserével járó összes költséget illetve a posta díjat átvállalta. 

És ami hihetetlen, de mégis igaz! Az illetéktelen fizetés összegét (150$) megtérítette! 

Én biztos nem tudtam volna, mit tegyek ilyen esetben, gondoltam megosztom, hátha Te sem! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések